Tre veckor

Efter att ha varit på besök hos min läkare idag, undrade han om jag vile göra ett litet prov, varpå jag givetvis svarade att det berodde på. Hans förslag var att jag skulle vakna klockan sju på morgonen varje dag, vår som vinter, gå upp och dricka mitt morgonthé och sedan gå en promenad utan att ens öppna datorn för att kolla min e-mail. Efter promenaden skall jag sitta vid datorn och skriva en timme, sextio minuter och inte mer, och sedan stänga av datorn för att inte öppna den igen förrän nästa morgon.

Detta skulle få mig att sova bättre på nätterna, och redan eftern den tredje natten skulle jag sova bättre iställlet för att ligga sömnlös hela natten. Och ge mig en bättre dagsrutin så att tankarna bättre rinner till och jag kan utnyttja min författar-ådra och få något gjort istället för att bara alla dagarna rinner iväg utan något nyttigt blivit till.

Jag ställde mig givetvis frågande till det hela, jag som numera har en fast rutin att gå upp klockan nio, vare sig jag sovit eller inte. Själv har jag varit inne på likanande, att gå upp vid nio, gå en promenad och sedan skriva en timme.

Tre veckor känns som en ganska så lång tid, men om jag tänkte på saken så att jag kollar hur det går nu i först fyra dagar, då min sömn enlight honom skall ha normaliserats, så kan jag tänka mig att försöka. Så imorgon skall jag vakna klockan sju och sedan gå en promenad.

Får väl se hur det går....men jag ger det en chans, inte för att jag riktigt tror på det hela. Enligt doktorn är alla människor mer kreativ och får bäst idéer på morgonen, något som jag personligen ställer mig frågande till, eftersom mina bästa idéer alltid dyker upp just i den stund när jag håller på att somna. De flyger upp ur mitt undermedvetna som en smäll och väcker mig ur den sömn som precis skulle infinna sig...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0